Τέσσερις νέους κατηχούμενους βάπτισε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/08/2014

Ι.Μ.Φθιώτιδος-Τέσσερις (4) νέους Κατηχουμένους εβάπτισε ο Σεβασμιώτατος Μητρο­πο­λίτης μας κ. Νικόλαος στο Βαπτιστήριο Ενηλίκων και Αλλοδαπών στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας την Κυριακή 10 Αυγούστου το πρωί, μέσα σε κλίμα χαράς και μυσταγωγίας, με την παρουσία πολλών συγγενών τους και φίλων.

Στο τέλος του Μυστηρίου ο Σεβασμιώτατος έδωσε συμβουλές και οδηγίες στους βαπτισθέντες για την καινούργια πνευματική ζωή τους μέσα στο Σώμα της Ορθοδό­ξου Εκ­κλη­σίας, η οποία θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις ευαγγελικές εντολές.

Κάθε φορά που τελούνται Βαπτίσεις εφήβων και ενηλίκων στην Μητρόπολή μας αποδεικνύεται πόσο αποδοτική ποιμαντική ενέργεια ήταν η ίδρυση Σχολής Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως για την προετοιμασία των Κατηχουμένων, ώστε να προσέρχονται με επίγνωση, ελεύθερη βούληση και σεβασμό στο Μυστήριο.

Με τις τελευταίες 4 βαπτίσεις ο αριθμός όσων έχουν βαπτισθεί υπό του Σεβασμιωτάτου στο Βαπτιστήριο Ενηλίκων ανέρχεται στους 341, εκ των οποίων οι 26 βαπτίσθηκαν το έτος 2014.