Προσκυνηματική επίσκεψη του μητροπολίτη Λαγκαδά στο Άγιο Όρος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/06/2011

Τριήμερη επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης. Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του εδόθη η ευκαιρία να λειτουργήσει στην Ιερά Μονή των Ιβήρων εις την οποία και συνάντησε Ιεράρχες του Πατριαρχείου της Γεωργίας, που επισκέπτονταν την Ιερά Μονή διά λόγους προσκυνηματικούς.

Επίσης, εκτός από την Ιερά Μονή των Ιβήρων, όπου και διέμεινε, επισκέφθηκε και τις Ιερές Μονές Μεγίστης Λαύρας, Καρακάλου, Φιλοθέου, Διονυσίου και Δοχειαρίου. Αξίζει να συμειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τους Καθηγουμένους των Μονών του Αγίου Όρους και με άλλους πατέρες αντήλλαξε απόψεις γύρω από σύγχρονους προβληματισμούς, εκκλησιαστικού και κοινωνικού χαρακτήρα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ύψιστο επιτελούμενο πνευματικό έργο εντός των Ιερών Μονών προς τις οποίες καταφεύγει πλήθος πιστών δια να βρει πνευματική ανάπαυση και ωφέλεια.

Αξίζει να σημειωθεί οτί ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η άρτια συγκρότηση και διοργάνωση των Κειμηλιοφυλακίων τόσο εις την Ιερά Μονή των Ιβήρων όσο και στις Ιερές Μονές Καρακάλου και Διονυσίου. Ο Σεβασμιώτατος είχε ιδιαίτερες συζητήσεις για το θέμα της διοργανώσεως των Κειμηλιοφυλακίων, διότι στα πλαίσια του προγραμματισμού των πολιτιστικών εργων στην Ιερά Μητρόπολη προτεραιότητα έχει δοθεί στην δημιουργία και την λειτουργία του πνευματικού καθιδρύματος «Φάρος Λειτουργικής Παραδόσεως και Πολιτισμού» στο οποίο θα στεγάζεται εκτός από τη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως και το Κειμηλιαρχείο αυτής.