Ο μητροπολίτης Σάμου πρόεδρος της ΕΚΥΟ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/06/2014

 Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ώρισε Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο, στην θέση του εκλιπόντος Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου και Αρχιερατικά Μέλη τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Επίσης, ώρισε εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Διεθνές Συνέδριο του Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον χώρο της Υγείας με θέμα «Το τραύμα», το οποίο θα συγκληθεί στην Ρόδο από 8 μέχρι 12 Οκτωβρίου 2014, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο Ρουσάκη, Ιατρό - Αναισθησιολόγο (Επιμελητή Α´) του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» και Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από την υποβληθείσα Έκθεση του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών, περί της επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου Προέδρου και των Μελών της Διοικούσης Επιτροπής, την 14η Απριλίου 2014, στο «Κέντρο Κρατήσεως Αλλοδαπών» και στο «Κέντρο Φυλάξεως Ανηλίκων», τα οποία βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

 

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου