Εκοιμήθη ο αγιορείτης μοναχός Μωϋσής

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 01/06/2014

Την εκδημία του γνωστού αγιορείτη μοναχού Μωυσή, ανακοίνωσε σήμερα η Μητρόπολη Καστορίας.Ο 62χρονος μοναχός, ήταν το τελευταίο διάστημα φιλοξενούμενος του μητροπολίτη Καστορίας.


Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Καστοριάς, η σωρός του μακαριστού μοναχού θα μεταφερθεί αύριο στο Άγιον Όρος, προκειμένου να ψαλλεί στις 13.00 η Εξόδιος Ακολουθία στο Κυριακό της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος και ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο της Σκήτης.

 

Ο 62χρονος Αγιορείτης αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με το συκώτι, είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση, αλλά το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνθηκε δραματικά με αποτέλεσμα για αρκετό διάστημα να βρισκόταν σε κώμα.

 

Ο μοναχός Μωυσής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Μόναζε από τριακονταετίας στο Άγιον Όρος. Ασχολήθηκε με την αγιογραφία, την αγιορείτικη προσωπογραφία, την ποίηση, την κριτική και τη συγγραφή. Είχε συγγράψει 33 βιβλία, είχε δώσει σειρά ομιλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είχε λάβει μέρος ως εισηγητής σε 60 συνέδρια. Διετέλεσε αρχιγραμματέας της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους και Δικαίος της Ιεράς Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος - Κουτλουμουσίου. Υπήρξε αρχισυντάκτης του αγιορείτικου περιοδικού "Πρωτάτον" και Γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου της Ιεράς Σκήτης Κουτλουμουσίου.