Η ιστορική συνάντηση στα Ιεροσόλυμα

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 20/05/2014

Ιστορικής σημασίας συνάντηση θα έχουν την Κυριακή στα Ιεροσόλυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Την πρωτοβουλία των συναντήσεων είχε ο κ. Βαρθολομαίος σε ανάμνηση της συνάντησης των προκατόχων τους, Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα και Πάπα Παύλου Στ', που έγινε πριν 50 χρόνια στα Ιεροσόλυμα και ήταν η πρώτη μεταξύ προκαθημένων Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από το 1054.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα φθάσει στα Ιεροσόλυμα το απόγευμα της Παρασκευής και μετά θα ψαλεί δοξολογία στον πανίερο ναό της Αναστάσεως. Το Σάββατο, θα μεταβεί στην Βηθλεέμ και το πρωί της Κυριακής θα συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο στον Ναό της Αναστάσεως, όπου βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος του Χριστού.

Ο Πάπας θα φθάσει το πρωί της Κυριακής στη Βηθλεέμ, όπου θα προστεί Θείας Λειτουργίας στην πλατεία μπροστά από τον ναό της Γέννησης. Επίσης, θα συναντηθεί με οικογένειες Παλαιστινίων και παιδιά προσφύγων. Νωρίς το απόγευμα, θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Στις 19.00 (ώρα Ελλάδος) στον ναό της Αναστάσεως θα γίνει οικουμενική σύναξη με τη συμμετοχή εκπροσώπων διαφόρων θρησκειών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθούν και πάλι την Δευτέρα.(ΑΠΕ)