Δεκατρείς αρχιερείς στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σύρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/06/2011

Δεκατρείς αρχιερείς βρέθηκαν στις 5 Ιουνίου στην λαμπρή εορτή της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου Επισκόπου Τύρου στη νήσο Σύρο, όπου άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β.

Στον Μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου.Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, Καισαριανής Δανιήλ, Σερρών Θεολόγος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Πατρών Χρυσόστομος, Κερκύρας Νεκτάριος, Κορίνθου Διονύσιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Λευκάδος Θεόφιλος, Κηφισίας Κύριλλος, Ηλιουπόλεως Θεόδωρος, Ανδρούσης Θεόκτιστος και Φαναρίου Αγαθάγγελος.Είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που τόσοι ιεράρχες τιμούν με την παρουσία τους τα ονομαστήρια αδελφού τους.  

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Δωροθέου και στα Μυστήρια της Εκκλησίας.

Ο εορτάζων  Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ευχαρίστησε τον ευλογημένο λαό του Θεού, τις Αρχές και τους φορείς του νησιού, καθώς και τους Αγίους Αρχιερείς που τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Ο κ. Δωρόθεος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «εάν η Ελλάδα δεν είχε τον Παρθενώνα και δεν είχε περάσει ο Απόστολος Παύλος από την Μακεδονία δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε Πολιτισμός ούτε Πίστη».