Αρχιερατικό συλλείτουργο στο Κισσινάου της Μολδαβίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/06/2011

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε στο Κισσινάου (πρωτεύουσα της Μολδαβίας) την Πέμπτη της Αναλήψεως (2 Ιουνίου 2011) στον καθεδρικό ιερό ναό της Χριστού Γεννήσεως. Λειτούργησαν οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κισσινάου και Μολδαβίας κ. Βλαδίμηρος και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και πλήθος κληρικών.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο σεβασμιώτατος τίμησε τον Μητροπολίτη Βλαδίμηρο με τον χρυσό σταυρό του αποστόλου Παύλου. Ακολούθσε επίσκεψη σε έκθεση αγιογραφίας από φυλακισμένους στην οποία έκανε την ξενάγηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Μολδαβίας και παρετέθη επίσημο γεύμα στο επισκοπείο.

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου το πρωί ο σεβασμιώτατος προεξήρχε αρχιερατικού συλλείτουργου στον ίδιο ιερό ναό. Μαζί του λειτούργησαν οι σεβασμιώτατοι αρχιεπίσκοποι κ. Σάββας και κ. Πέτρος.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και οι κληρικοί που τον συνόδευαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πλήθος ιστορικών ιερών μονών της Μολδαβίας που ανακαινίστηκαν πρόσφατα και αποτελούν πνευματικούς πνεύμονες της ορθόδοξης αυτής χώρας