Ο παπάς στα Τρίκαλα...

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/12/2022
Από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ιερέα για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.
 
Σύμφωνα με καταγγελίες, κατά το τελευταίο δίμηνο ο ιερέας πραγματοποίησε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες που αφορούσαν έρανο για την οικονομική ενίσχυσή ενός πολίτη από τα Τρίκαλα, λόγω προβλημάτων υγείας και δυσχερειών.
 
Στους εράνους, ζητούνταν να γίνεται κατάθεση χρημάτων σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο ένας λογαριασμός ήταν στο όνομα του ιερέα και ο άλλος στο όνομα του πολίτη ο οποίος όμως δεν γνώριζε τίποτα για όλο αυτό.
 
Όπως εξακριβώθηκε, ο ιερέας διαχειριζόταν αποκλειστικά και εν αγνοία του πολίτη και τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δοθεί για τον έρανο, στους οποίους είχε κατατεθεί το συνολικό χρηματικό ποσό των 12.922,50 ευρώ.
 
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.110 ευρώ ως προερχόμενο από τον έρανο και ένα κινητό τηλέφωνο.
 
Σε νομότυπες κατ΄οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα από τα οποία προέκυπτε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές laptop και άλλα).
 
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.
 
Με πληροφορίες από ΕΡΤ