Σύναξις των Μεσσηνίων Αγίων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/05/2014

Τους αγίους και οσίους που γεννήθηκαν, έζησαν και μαρτύρησαν στα όρια της Μητρόπολης Μεσσηνίας τιμά για δεύτερη χρονιά φέτος η Μητρόπολη με τη "Σύναξη των Μεσσηνίων Αγίων" στην Υπαπαντή.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από αύριο Παρασκευή και θα διαρκέσουν ως την Κυριακή. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Παρασκευή 7 μ.μ.: υποδοχή, στα προπύλαια του ναού, της κάρας του Οσίου Ιεροθέου του Ιβηρίτη. Την κάρα θα φέρει ο αρχιμανδρίτης κ. Ναθαναήλ και αντιπροσωπεία μοναχών από τη Μονή Ιβήρων Αγίου Ορους. Θα ακολουθήσει δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου. Από τις 9 ως τη 1 τα ξημερώματα θα γίνει αγρυπνία.

Το Σάββατο στις 7 το πρωί έχει προγραμματιστεί όρθρος και θεία λειτουργία. Στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός με τη συμμετοχή του αρχιμανδρίτη κ. Ναθαναήλ.

Την Κυριακή ο όρθρος ξεκινά στις 7 π.μ. και θ’ ακολουθήσει η αρχιερατική θεία λειτουργία. Στη συνέχεια θα γίνει η λιτάνευση της εικόνας των Μεσσήνιων αγίων και των ιερών λειψάνων, στις οδούς Υπαπαντής, Μητροπολίτου Μελετίου και Φάριος. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το απόγευμα με εσπερινό και παρακλητικό κανόνα στις 7 μ.μ. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/ekklisia/item/36895-synaksis-messiniwn-agiwn