Οικόπεδο - "φιλέτο" με δόσεις από τον αρχιεπίσκοπο

Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 09/04/2014

(protothema.gr) Σάλο έχει προκαλέσει στην Κύπρο η αποκάλυψη ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η σύζυγος του Προέδρου της Kυπριακής Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδου, αγόρασε οικόπεδο-φιλέτο με εμβαδόν 1.739 τ.μ., στην πιο ακριβή περιοχή της Λεμεσού προς 500.000 ευρώ, με όρους που τουλάχιστον χαρακτηρίζονται άκρως ευνοϊκοί για τον αγοραστή. 

Η αγοραπωλησία δημιούργησε εύλογα σχόλια και πολιτική αναταραχή στη Μεγαλόνησο λόγω της αιφνίδιας αλλαγής στάσης του Αρχιεπισκόπου στο Κυπριακό, αλλά και της ένθερμης υποστήριξης της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Το ακίνητο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την κατοικία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αριστοκρατική περιοχή Μεσοβούνια του Δήμου Γερμασόγειας.

Οι υπογραφές «έπεσαν» στις 3 Φεβρουαρίου 2014 με τις υπογραφές του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου και της συζύγου του Προέδρου.

Η αρχιεπισκοπή με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο και η αγοραπωλησία έγινε σύμφωνα με τις συνθήκες της ελεύθερης αγοράς, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις υπάρχουσες συνθήκες της οικονομίας, την τρέχουσα τιμή του ακινήτου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η αρχιεπισκοπή Κύπρου, εκφράζει παράλληλα τη λύπη της για δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που οδηγεί την κοινή γνώμη σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

Από την πλευρά της η σύζυγος του Προέδρου Αναστασιάδη, Άντρη, σε γραπτή της δήλωση εκφράζει λύπη και έκπληξη για το δημοσίευμα, λέγοντας ταυτόχρονα ότι «επιχειρείται να αναχθεί σε πολιτικό θέμα μια καθόλα νομότυπη ίδιωτική πράξη». Εκφράζει, επίσης, την πεποίθηση ότι μετά και την ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής δεν θα δοθεί συνέχεια στο θέμα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε πως στην πολιτική ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό.  Αν όντως ευσταθεί το δημοσίευμα,  είπε ο κ Παπαδόπουλος, «είναι μια υπόθεση που πρέπει να διερευνηθεί καθώς προκύπτουν πολλά ερωτηματικά τα οποία θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».