"Ορθόδοξη πίστη, Ελληνική γλώσσα, Εθνική ταυτότητα"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/04/2014

(του Αρχιμ. Άνθιμου Παπαλεξόπουλου, Υπεύθυνου Σχολής Γονέων)-Καθώς δρασκελίζουμε το κατώφλι της επικειμένης Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος η Ιερά ΜητρόπολιςΚορίνθου, στα πλαίσια  λειτουργίας της Σχολής Γονέων, πραγματοποίησε με επιτυχία την 7η Συνάντηση της, στην κατάμεστη «Κροκίδειο Αίθουσα». Κεντρική ομιλήτρια η έμπειρη επί σειρά ετών συνταξιούχος καθηγήτρια Γαλλικών και Κατηχήτρια κ. Αικατερίνη Γκιώνη, η οποία με εξαιρετική επιτυχία παρουσίασε την επίκαιρη ομιλία «Η οικογένεια στην σταυροαναστάσιμη πορεία της Μεγάλης Εβδομάδος». 

Με πλούσιο εποπτικό υλικό και με μεστό θεολογικό λόγο η κ. Αικατερίνη Γκιώνη σημείωσε πως πίσω από το μαρτύριο και το πάθος της Σταύρωσης ο ορθόδοξος χριστιανός βλέπει πάντοτε το γλυκό φως της Ανάστασης. Είναι αυτό που τον εμποδίζει να δει το πάθος του Χριστού, μέσα σε ένα ζοφερό και  καταλυτικό σκοτάδι. Ο Έλληνας ιδιαιτέρα που πέρασε τόσα πάθη, μέσα στην μακραίωνα ιστορία του, είναι ντυμένος με το ένδυμα της χαρμολύπης, βιώνοντας προσωπικά όλα αυτά τα Σταυροαναστάσιμα, λυτρωτικά γεγονότα μέσα από τα ήθη και τα έθιμα του λαού  μας και που συνιστούν το Πάσχα των Ελλήνων.


Τον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε συντόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Διονύσιος, ο οποίος συνεχάρη την κ. Γκιώνη, για την εμπεριστατωμένη ομιλία της και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το Πάσχα, είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Εκκλησίας μας και του Ελληνισμού. Γι’ αυτό οι Έλληνες με σεβασμό κλίνουμε γόνυ, στα άχραντα Πάθη του Χριστού, προσδοκώντας και την δίκη μας Ανάσταση αλλά και του Γένους μας που στενάζει κάτω από την οικονομική κρίση. Συνοδοιπόροι του θείου Πάθους και προσμένοντας την Ανάσταση, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κάνουμε κουράγιο, αρκεί να κρατήσουμε την Ορθόδοξη πιστή, την Ελληνική γλώσσα, μα κυρίως απευθυνόμενος στους γονείς την Εθνική μας Ταυτότητα!