Μεγάλη Παρασκευή στην Αμμόχωστο μετά από 57 χρόνια

Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 31/03/2014
larnakapress Ιστορική απόφαση ώστε να γίνει ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο τον Εξωρινό της Αμμοχώστου ανακοίνωσαν Αλέξης Γαλανός και Octay Kayalp.
 
Ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου, θα γίνει την Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 [5-8.30 μ.μ.] στο Άγιο Γεώργιο τον Εξωρινό της Αμμοχώστου και τους δρόμους της μεσαιωνικής πόλης. Προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κωσταντίας-Αμμοχώστου κ.κ. Βασιλείου. Η ιστορική απόφαση για την Ακολουθία και την περιφορά ανακοινώθηκε την Κυριακή μετά από συνάντηση του Δημάρχου Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανού και του Δημάρχου της Παλιάς Αμμοχώστου [με βάση το Σύνταγμα του 1960] κ. Octay Kayalp.
Η περιφορά γινότανε για πολλούς αιώνες ενώ η ακολουθία στο Άγιο Γεώργιο τον Εξωρινό της Αμμοχώστου σταμάτησε το 1957 λόγω των διακοινοτικών ταραχών και της αναγκαστικής εγκατάλειψης της ιστορικής Εκκλησίας. Οι δύο Δήμαρχοι συναντήθηκαν στη ιστορική πλατεία του Αγίου Νικολάου της Αμμοχώστου ενώ γύρω τους, δεκάδες Αμμοχωστιανοί επισκεπτόντουσαν τους ιστορικούς χώρους όπως έκαμναν πριν τις διακοινοτικές ταραχές 1963-64.