Ενορία, φυτώριο πρωταθλητών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/03/2014

Δεν είναι η μοναδική ενορία που διοργανώνει ποδοσφαιρικούς αγώνες. Δεκάδες ανα την Ελληνική Επικράτεια ενορίες, με την καθοδήγηση των κληρικών, έχουν ανοίξει τις αγκαλιές τους στη νεολαία δείχνοντας και το δρόμο της άθλησης. 

Αυτές οι δραστηριότητες πρέπει να προβάλλονται και από την άλλη θα πρέπει να τυγχάνουν της πλήρους στήριξης από τους μητροπολίτες. 

 

Η παρούσα ανάρτηση αφορά την Ενορία Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (Ι.Μ.Νεαπόλεως)

 

"Με τρία αυτοκίνητα ξεκινήσαμε το Σάββατο το μεσημέρι στις 2.30, από την μικρή εκκλησιά μας που τώρα σιγά-σιγά φτιάχνουμε, με κατεύθυνση το γήπεδο όπου θα δίναμε τον δεύτερο κατά σειρά αγώνα μας στο ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα που διοργανώνει η Μητρόπολη μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως εδώ και πέντε χρόνια και που εμείς, η ένδοξη ποδοσφαιρική ομάδα της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας δεν λείψαμε ποτέ.


 

Περάσαμε από τον καθιερωμένο έλεγχο των εθελοντών της διοργάνωσης και μεταβήκαμε στο γήπεδο Β όπου και θα παίζαμε με αντίπαλο αυτήν την φορά, την ομάδα των Αγίων Πάντων της Ξηροκρήνης. Σας θυμίζουμε πως στην προηγούμενη αγωνιστική, αντίπαλος μας ήταν η ομάδα του Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου και το σκόρ ήταν ισοπαλία 1-1.


 

Κάναμε την προπόνηση που επιβάλετε πριν τον αγώνα και κατόπιν των υποδείξεων του προπονητή μας κου Σάκη Σαμαρίνα, ο π. Χρυσόστομος που πάντα ακολουθεί την ποδοσφαιρική ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο έκανε την προσευχή, δώσαμε τα χέρια με τα παιδιά της άλλης ομάδας, ο αρχηγός μας έδωσε σε όλους τους αντίπαλους παίκτες αναμνηστικά για την 2η αγωνιστική, χωρίς και πάλι καμιά ανταπόκριση και ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα.


 

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του παιχνιδιού φάνηκε η υπεροχή της ομάδας μας, το ένα γκολ διαδέχονταν το άλλο για να φτάσουμε στο ημίχρονο με σκορ 5-0 και την αντίπαλη ομάδα των Αγίων Πάντων να μην μπορεί να ελέγξει ή έστω να ανταποκριθεί στην δεξιοτεχνία της δικής μας ομάδας που ομολογουμένως φέτος είναι καλύτερη από ποτέ.


 

Στο δεύτερο ημίχρονο και χωρίς το άγχος πια του αποτελέσματος, ο προπονητής μας έβαλε στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας συνεχώς αλλαγές, όλους τους παίκτες της ομάδας μας και έτσι λίγο πριν τις 4.00 τελείωσε ο αγώνας με τελικό σκορ 7-0 και συντριπτική νίκη της ομάδας μας έναντι αυτής των Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης.


 

Δώσαμε και πάλι τα χέρια, ευχηθήκατε στα παιδιά της άλλης ομάδας, που ήταν εμφανώς στεναχωρημένα, καλή επιτυχία στους υπόλοιπους αγώνες τους, μαζέψαμε τα πράγματα μας, χαιρετήσαμε τους φιλάθλους και ιδιαίτερα την δική μας κερκίδα που συμμετείχε και αυτή δίνοντας την δύναμη για να συνεχίσουμε, μαζέψαμε τέλος και τα σκουπίδια μας, ενδεχομένως και τα σκουπίδια των άλλων ομάδων και αποχωρήσαμε αφήνοντας πίσω τις καλύτερες των εντυπώσεων.


 

Το άλλο Σάββατο 29 Μαρτίου, αντίπαλοι μας θα είναι οι παίκτες της ομάδας της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, ο αγώνας μας θα δοθεί στις 4.00 το απόγευμα και μάλιστα στο ίδιο ακριβώς γήπεδο. Η ομάδα μας είναι φέτος καλά προγυμνασμένη από τον προπονητή μας και τον βοηθό του κο Ανέστη Καζαντζίδη, όποτε κατά πάσα πιθανότητα και η 3η αγωνιστική θα είναι νικηφόρα. Για να δούμε!!!


 

Επιστρέφοντας στην εκκλησία, μας περίμεναν κατηχητές και παιδιά στο προαύλιο για να μάθουν το αποτέλεσμα του αγώνα και όλοι μαζί μπήκαμε στις αίθουσες για να αρχίσουμε το μάθημα μας, που για σήμερα είχε ως θέμα την εξωτερική ιεραποστολή και την διάδοση του λόγου του Χριστού μας και της Ορθοδοξίας, σε όλη την οικουμένη.

 

Εφημέριοι του Ιερού Ναού είναι οι:

π. Χρυσόστομος Τελίδης-  π.Χρυσόστομος Κοτσίδης