Ιερείς σε κύκλωμα τοκογλυφίας!

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 31/05/2011

Η κοινωνία της Λάρισας είναι ανάστατη από τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ώρες και αφορούν κύκλωμα τοκογλύφων στο οποίο συμμετείχαν δύο ιερείς, εκ των οποίων ο ένας (35 ετών )ήταν και ο εγκέφαλος! Δυστυχώς το ζήσαμε κι αυτό! 

Συγκεκριμένα δύο ιερείς (35 και 49 ετών), ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής και ένας αθίγγανος συνελήφθησαν χθες από την αστυνομία στην επαρχία Φαρσάλων μετά από καταγγελία άλλου ιερέα ότι τον εκβίαζαν προκειμένου να τους επιστρέψει χρηματικό ποσό, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που του είχαν δανείσει.Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, οι προαναφερόμενοι του δάνεισαν 5.000 ευρώ, πριν λίγους μήνες ενώ σήμερα απαιτούσαν να τους επιστρέψει 25.000.

Οι ιερείς τοκογλύφοι  «δάνειζαν» στο ποίμνιό τους και τους έβαζαν  να υπογράφουν συναλλαγματικές, πολλαπλάσιας αξίας.

Ο παπάς από τα Φάρσαλα βρέθηκε να δίνει ποσό 5.000 ευρώ και να αναγκάζει το δανειζόμενο πρόσωπο να υπογράφει συναλλαγματική για 9.000 ευρώ, ενώ σε μία άλλη περίπτωση βρέθηκε να «προσφέρει» 3.500 ευρώ και να αναγκάζει να του υπογράψουν για 8.000 ευρώ. Σε μία τρίτη περίπτωση, εκείνη που ήταν και η «φαρμακερή», ο εν λόγω παπάς έδωσε το ποσό των 5.000 ευρώ και ζήτησε να υπογραφούν 12.000 ευρώ τα οποία αργότερα έκανε 25.000 ευρώ! Το ραντεβού ορίστηκε  στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου εμφανίστηκαν δύο άτομα Αλβανικής υπηκοότητας για να παραλάβουν τα χρήματα για λογαριασμό του 35χρονου ιερέα. 

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν και στη συνέχεια οδήγησαν τις αρχές στον «εγκέφαλο» της σπείρας, τον 40χρονο παπά .Από τις έρευνες συνελήφθη και  δεύτερος ιερέας, ο οποίος εκτελούσε χρέη βοηθού του 35χρονου και στου οποίου το αυτοκίνητο βρέθηκαν δύο μαχαίρια.Η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας συνεχίζει τις έρευνες καθώς τα στελέχη της πιστεύουν ότι η υπόθεση κρύβει πολλές παράνομες δραστηριότητες.