Μεγάλη εορτή στην Ορεστιάδα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/03/2014

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιόρτασε η Ορεστιάδα τους πολιούχους της Αγίους Θεοδώρους, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών Κυριάκου Γεροντόπουλου και υπό τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνού αλλά και των μητροπολιτών Πειραιώς κ.Σεραφείμ και Ιερισσού κ.Θεόκλητου.

Με πολύ μεγάλη παρουσία πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδος, έγινε η περιφορά της Ιερής εικόνας των Αγίων Θεοδώρων, την οποία ο κ. Γεροντόπουλος είχε την τιμή να κρατήσει κατά τη διάρκεια της λιτανείας. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός δώρισε στον εβρίτη Υφυπουργό Εξωτερικών μια εικόνα των Αγίων Θεοδώρων.

Στην λιτανεία υπήρχαν και τα ιερά και θαυματουργά λείψανα των θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, προερχόμενα εκ του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, της Εκκλησίας της Κύπρου, που μεταφέρθηκαν πριν λίγες μέρες στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου. Τα ιερά λείψανα συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού Πρωτοπρ. Θεόδωρος Στυλιανού και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της ιδίας Μητροπόλεως Αρχιμ. Νεκτάριος Μπακόπουλος.