Η εορτή της Πολιούχου και προστάτιδος της Άρτας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/03/2014

     Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η τοπική μας Εκκλησία θα εορτάσει και φέτος την πολιούχο και προστάτιδα της πόλεώς μας, Αγία Θεοδώρα, Βασίλισσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου.
Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων κατά την πανήγυρη και καθ΄ όλη την εβδομάδα έχει ως εξής:  

Την Δευτέρα 10 Μαρτίου(παραμονή της εορτής) και ώρα 6 μ.μ., ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ.Αθηναγόρα. Στη συνέχεια και ώρα  9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί  Ιερά Αγρυπνία.

Την Τρίτη 11 Μαρτίουτο πρωί (7-10:45)  ο Όρθρος και  η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ.κ.Δωροθέου. Θα ακολουθήσει (11:00π.μ.) η καθιερωμένη μεγάλη Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας της Αγίας στις κεντρικὲς οδοὺς της πόλεως, με την συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων και των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλεως.

Το απόγευμα  της Τρίτης και ώρα 5:30 θα γίνει   Παράκληση στην Αγία.

Την Τετάρτη το πρωί(7-8:30) η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και το απόγευμα τις ίδιας μέρας και ώρα 5:30, θα τελεσθή από τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας κ.κ.Ιγνάτιο το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Την Παρασκευή το πρωί(7-8:30) η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και το απόγευμα (7-8) η Ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Το Σάββατο το πρωί(7-9) ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία  (Ιωάννου του Χρυσοστόμου).