Ακόμη ένας ιερομόναχος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/02/2014

(Ι.Μ.Δημητριάδος) Ένα ακόμα εκλεκτό μέλος προσετέθη στην χορεία των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Πρόκειται για τον π. Γεώργιο Γιαννιό, 35 ετών, ο οποίος κατά το τριήμερο 14-16/2 έγινε Μοναχός, Διάκονος και Ιερομόναχος, διά των σεπτών χειρών του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Η αρχή έγινε την Παρασκευή 14/2 στην Ιερά Μονή Παναγίας άνω Ξενιάς, όπου ο νέος Κληρικός έλαβε την Μοναχική Ρασοευχή, σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, παρουσία πλήθους Κληρικών και πιστών της επαρχίας Αλμυρού.

Στην εμπνευσμένη προσλαλιά του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στα τρία στοιχεία που καθιστούν τον Ορθόδοξο Μοναχισμό γνήσιο και αυθεντικό: «το θυσιαστικό πνεύμα, καθώς ο Μοναχισμός είναι πορεία προς τον Γολγοθά και την Σταύρωση, την αγάπη προς το κάθε ανθρώπινο πρόσωπο, διαφορετικά η άσκηση χάνει το νόημα και το σκοπό της και το μεγάλο όπλο του Μοναχού που είναι η διαρκής προσευχή»

Το Σάββατο 15/2 ο νέος Μοναχός έλαβε τον 1ο βαθμό της Ιερωσύνης, του Διακόνου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, όπου επί σειρά ετών διακονεί στο νεανικό και κοινωνικό έργο της ενορίας.

Στην Χειροτονία παρέστησαν πλήθος Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας, αλλά και πιστών οι οποίοι με συγκίνηση φώναξαν το «Άξιος!» στον νέο Διάκονο.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι, ανέκαθεν, το έργο των Διακόνων αφορούσε στην κατήχηση και στην Ιεραποστολή και κάλεσε τον νέο Κληρικό να συνεχίσει να επιδίδεται στην προσέγγιση και στην κατήχηση των νέων.

Συνέστησε, επίσης, η ζωή του, ως Κληρικού, να διακρίνεται πάντα από πνεύμα ταπεινώσεως και μετανοίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον π. Σίμωνα Δερβίση εφημέριο του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Σούρπης.

Η κορύφωση της δωρεάς του Αγίου Πνεύματος συνετελέσθη την Κυριακή 16/2 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, όπου ο π. Γεώργιος έλαβε τον 2ο βαθμό της Ιερωσύνης, του Πρεσβυτέρου. Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ναό και ένωσε τις προσευχές του για τον φωτισμό του νέου Κληρικού, ενώ παρέστησαν η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή, η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και η Αντιπεριφερειάρχις Θεσσαλίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την πραγματοποίηση ενός θαύματος, στο πρόσωπο του π. Γεωργίου, αφού ο πόθος όλης της ζωής του εκπληρώθηκε.

Παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, αναφέρθηκε στο έλλειμμα της πατρότητας στην εποχή μας και στην κυριαρχία της καχυποψίας στις σχέσεις των ανθρώπων: «Η Εκκλησία αναδεικνύει το πρόσωπο του φιλεύσπλαχνου Πατέρα, τα χαρακτηριστικά του οποίου καλείται ο Κληρικός να εκφράζει στη ζωή του, έχοντας ο ίδιος ακολουθήσει πρώτος την πορεία της ταπείνωσης, της εν Χριστώ ελευθερίας, της μετανοίας, για να μπορεί να γίνεται εκφραστής του ελέους και της αγάπης του Θεού…».

Κάλεσε τον νέο Κληρικό να εργάζεται πάντοτε για την ενότητα του λαού, μάλιστα σε καιρούς κρίσης, όπως οι σημερινοί, παίρνοντας ως παράδειγμα την ενότητα του Ιερού Κλήρου, χάρη στην οποία η Τοπική μας Εκκλησία μπορεί να επιτελεί με συνέπεια και πνευματική καρποφορία το έργο Της σε όλους τους τομείς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος απένειμε στον π. Γεώργιο το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου και ανακοίνωσε την τοποθέτησή του στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.