Ημερίδα εξομολογητικής στην Ι.Μ.Μεσσηνίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/02/2014

          Ημερίδα Εξομολογητικής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Μητρόπολη Μεσσηνίας με θέμα «Το ιερό μυστήριο της εξομολόγησης». Την ημερίδα παρακολούθησαν κληρικοί της Μητρόπολης που είναι εξομολόγοι. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος καλωσόρισε τους εισηγητές και τους παρευρισκόμενους ιερείς.

       Εισηγητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης. Ο πρώτος ανέπτυξε το θέμα «Σύγχρονα προβλήματα στην εξομολόγηση» και ο δεύτερος το θέμα «Η ακρίβεια της οικονομίας κατά τους ιερούς κανόνες στα πλαίσια του Μυστηρίου της ιεράς εξομολόγησης και η εφαρμογή της». Επί των εισηγήσεων τέθηκαν ερωτήματα από τους ιερείς-εξομολόγους και αναπτύχθηκε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και του κοινού.

     Η ημερίδα έκλεισε με τη διατύπωση ουσιαστικών συμπερασμάτων από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος ευχαρίστησε τους εισηγητές για τις άκρως ενδιαφέρουσες και εμπεριστατωμένες ομιλίες τους και τους κληρικούς για την παρουσία τους.