Πύργος: Ξεκινά η ανέγερση του Ι.Ν.Αγίου Χαραλάμπους

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/02/2014

Τον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του νέου Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη του Πύργου, για τον οποίο, σύμφωνα με πηγές του patrisnews  ήδη έχουν παραληφθεί από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης τα τεύχη δημοπράτησης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως λόγω της δυσκολίας βατότητας του εδάφους, χώρος στον οποίο αναμένεται να ανεγερθεί ο Ιερός Ναός, οι εργασίες έχουν «κολλήσει» με αποτέλεσμα το έργο να καθυστερεί.

Τα έργα θεμελίωσης του Ναού, ωστόσο, πρόκειται να ξεκινήσουν από τον μήνα Μάιο, όπου οι καιρικές συνθήκες θα το επιτρέψουν και τα μηχανήματα θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τη διαμόρφωση του χώρου, που προβλέπεται να ανεγερθεί το κτήριο του Ναού.

 

Σημαντική παράμετρος σε όλα αυτά είναι ο καιρός, ο οποίος αυτή τη στιγμή δυσκολεύει αρκετά το έργο των συνεργείων, καθώς λόγω των υδάτων που «κρατά» το σημείο, οι μηχανικοί δεν έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν το έργο.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη, την οποία παρουσίασε στον Πύργο και τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Γερμανό, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Σωτήρης Κούβελας, ο νέος Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους αναμένεται να γίνει το θρησκευτικό «στολίδι» του Πύργου, που θα κοσμεί την είσοδο της πόλης, πλησίον του δημοτικού σταδίου Πύργου.

 

Οι εργασίες της πρώτης φάσης, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνουν την απομάκρυνση του υπάρχοντος εδάφους (χώμα) το οποίο είναι σαθρό και την τοποθέτηση χαλικιών που θα πρέπει να παραμείνουν στο σημείο τουλάχιστον επτά μήνες, ώστε να σταθεροποιηθεί το έδαφος.

Αμέσως μετά, θα τοποθετηθεί η πλάκα πάνω στην οποία θα στερεωθεί ολόκληρος ο Ναός. Σαν πρώτη φάση το έργο ανέγερσης του Ναού είναι οι βάσεις που θα προστατεύσουν το έδαφος για να μην υπάρξουν μελλοντικά προβλήματα υγρασίας και καθίζησης.

 

Πρόκειται για ένα έργο αρκετά σημαντικό και αίτημα ετών τόσο από την Μητρόπολη Ηλείας όσο και από τον δήμο του Πύργου, το οποίο τελικά βρίσκεται στη διαδικασία της δημοπράτησης και σύντομα θα γίνει πράξη για την πόλη του Πύργου.

 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ