Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/09/2022
π. Κωνσταντίνος Φαλτσέτας: Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 εορτάζουμε την ανακομιδή του εν Αιγίνη τεθησαυρισμένου Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.
Στο Ιερόν Προσκύνημα Αγίου Νεκταρίου στην Αμαλιάδα Θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία 7:00 π.μ - 9:30π.μ ιερουργούντος του Αιδ. Πρωτ. Κωνσταντίνου Συριόπουλου προισταμένου Αγίου Τρύφωνος.
Η Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης έγινε το 1953 μ.Χ.
Στις 20 Απριλίου του 1961 έγινε η επίσημη Αγιοποίηση του, αφού ούτως ή άλλως ο λαός τον τιμούσε ήδη ως μεγάλο Άγιο. Συνεχώς θαυματουργεί, θεραπεύει και διακονεί ποικιλοτρόπως τη στρατευόμενη Εκκλησία. Ιδιαίτερα συμπαρίσταται στους καρκινοπαθείς και στους οχλούμενους υπό πνευμάτων ακαθάρτων. Χτίζονται αναρίθμητοι ναοί και βαπτίζονται συνεχώς παιδιά στο όνομά του. Η μνήμη του τέλος τιμάται την 3η Σεπτεμβρίου (ανάμνηση ανακομιδής των Αγίων Λειψάνων του) και ιδιαιτέρως την 9η Νοεμβρίου (ανάμνηση της κοιμήσεώς του). Τα ιερά του λείψανα βρίσκονται στην ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στην Αίγινα, η οποία είναι παγκόσμιο πλέον προσκύνημα.