Το αιχμηρό σχόλιο του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για το "pride beach"

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 20/08/2022
 
Ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη για πρώτη φορά και οι φωτογραφίες που έβγαλε έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Η ενδυμασία και κυρίως η μπλούζα που φορούσε φαίνεται πως ενόχλησαν τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, που τόνισε ότι ο πρέσβης δεν μπορεί να εμφανίζεται στην πόλη ανεπίσημα και μάλιστα με ανέμελη – όπως την χαρακτηρίζει – θερινή ενδυμασία.
 
Αν και έχουν συμπληρωθεί 3,5 μήνες από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του και ήδη έχει επισκεφθεί άλλα σημεία της χώρας ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης, βρέθηκε πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη, συνοδεύοντας τον γνωστό φιλέλληνα και ένθερμο υποστηρικτή διαχρονικά των ελληνικών θέσεων στις ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ.
 
Μαζί τους σε αυτή την ανεπίσημη επίσκεψη ήταν και ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος της περιοχής Κώστας Χατζημιχαήλ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ενημερώθηκε για την εφαρμογή της Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας όσον αφορά το σκέλος της σημασίας και της χρησιμοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.
Ο Τζορτζ Τσούνης όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του evros-news.gr, φορούσε βερμούδα, σανδάλια και μια μωβ μπλούζα που έγραφε «pride beach».
 
ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
 
Ο Αμερικανός Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται ανεπίσημα και μάλιστα με ανέμελη θερινή ενδυμασία στην Αλεξανδρούπολη.
 
+Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος