Περί ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/02/2014

Από τον Κώστα Ζαφειρίου

 

Αδυνατούμε να πιστέψουμε εκείνους τους κακόβουλους που ισχυρίζονται ότι το αρχείο του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος σάπιζε επί σειρά ετών στα υπόγεια του Συνοδικού Μεγάρου. Και μάλιστα οι Κασσάνδρες πάνε και ένα βήμα παρακάτω: η υγρασία-λένε- κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος αυτού του αρχείου που σίγουρα η αξία του θα είναι ανεκτίμητη. Οι κακόγλωσσοι μάλιστα επιμένουν ότι στην υγρασία των υπογείων της οδού Ιασίου, είχε ξεχαστεί ένας σπάνιος θησαυρός της σύγχρονης εκκλησιαστικής μας ιστορίας: οι εκπομπές που έκανε ο μακαριστός Χριστόδουλος! Αδύνατον!

 

Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος που εκσυγχρονίζεται μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ μια και δύο (και αν χρειαστεί και τρεις) φορές.

Να σταματήσουν οι κακεντρεχείς να διασύρουν ένα σταθμό που αποτελεί υπόδειγμα εργασιακής ειρήνης και ηρεμίας. Ένα σταθμό που το πρόγραμμά του είναι «χτισμένο» με τέτοιο επιστημονικό τρόπο, ώστε να θίγει τα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας μας και να καθηλώνει τους ακροατές. Ένα σταθμό που οργανώνει και προβάλλει το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. Ένα σταθμό που συντονίζει τα επόμενα βήματα φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

 

Ένα σταθμό που αποτελεί σταθμό στα ερτζιανά!

 

Είμεθα βέβαιοι ότι σήμερα ή αύριο θα υπάρξει ηχηρή απάντηση στους ψιθύρους.