Τιμητική εκδήλωση για τον εφημέριο Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/01/2014

Ι.Μ.Σπάρτης-Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ενορία του Αγ. Νίκωνος Σπάρτης το απόγευμα  της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου 2014 στο κέντρο «Διόνυσος».

Την ευθύνη της παρουσίασης της εκδηλώσεως είχε ο αιδεσιμ. Π. Αθανάσιος Σπηλιώτης, εφημέριος του Ι. Ν. Οσίου Νίκωνος. 

 

 Στο σύντομο εισαγωγικό του λόγο ανέφερε ότι ο  σκοπός της  εκδηλώσεως αυτής ήταν τριπλός.

Πρώτα, να επιτύχει την  ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στους ενορίτες, ανάμεσα σε αυτούς που συμμετέχουν στο φιλανθρωπικό έργο της ενορίας και στον κύκλο μελέτης της Αγ. Γραφής με την ευθύνη και καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου, ανάμεσα στους καλλίφωνους ιεροψάλτες, που με μαέστρο και καθοδηγητή τον πρωτοψάλτη κ. Θεόδωρο Τσαγκαρούλη υμνούν τον Θεό και μας βοηθούν στην επικοινωνία μας μαζί Του μέσω της προσευχής, καθώς επίσης και  ανάμεσα σ΄ όλους τους ευλαβείς χριστιανούς της πόλεώς μας.

 

Ο δεύτερος σκοπός ήταν η βράβευση του Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Ιωάννη Μιχαλόπουλου, εφημερίου του Ιερού Ναού Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, ο οποίος υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος για περισσότερα από 35 έτη του σωματείου «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Ο ΟΣΙΟΣ ΝΙΚΩΝ».

 

Ο τρίτος σκοπός της εκδηλώσεως ήταν σχετικός με τον Ιερό ναό του Οσίου Νίκωνος και την ενίσχυση του μεγάλου έργου της συντηρήσεως και του καθαρισμού των τοιχογραφιών του Ιερού ναού.

 

Τη βράβευση προς τον τιμώμενο π. Ιωάννη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος, απονέμοντας τον έπαινο και τη σχετική πλακέτα για την πολυετή προσφορά  και την άοκνη φροντίδα του, προκειμένου να επιτευχθούν οι ευγενείς σκοποί του Σωματείου, όπως αυτοί καταγράφονται στο καταστατικό του.

 

Λίγο νωρίτερα, ο τιμώμενος  κληρικός απηύθυνε σύντομο λόγο, αναφερόμενος στο ποικίλο φιλανθρωπικό, πνευματικό, ψυχαγωγικό έργο του Σωματείου, καθώς και στους λόγους της ιδρύσεώς του, ενώ ευχαρίστησε για την τιμή προς το πρόσωπό του, τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, όσο και όλα τα μέλη του Συλλόγου.