"Μην διστάζετε να ανεβείτε τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/01/2014

Φωτο Χρήστος Μπόνης -ecclesia.gr-Με τις ευχές του για ένα ευλογημένο νέο έτος και τις ευχαριστίες του στους επιτρόπους και συνεργάτες της Εκκλησίας, που επιτελούν έργο σημαντικό και βοηθούν με κάθε τρόπο στο έργο της άνοιξε την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Καλλιθέας με την ευκαιρία του διορισμού των νέων μελών των εκκλησιαστικών συμβουλίων.


"Είμαστε μια οικογένεια. Ελάτε να κουβεντιάσουμε όποιο πρόβλημα σας απασχολεί, θα βρούμε λύση. Μην διστάζετε να ανεβείτε τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής. Είμαστε όλοι μαζί. Θέλουμε να έχουμε ενότητα και καθαρότητα και ο Θεός θα ευλογήσει την διακονία μας. Ελάτε να ρυθμίσουμε όλοι μαζί το βηματισμό μας, για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα" υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: "Η Εκκλησία έχει συνεργάτες άνδρες και γυναίκες που συστρατεύονται για το έργο της. Και τι σημαίνει το έργο αυτό; Να σταθούμε πλάι στον άνθρωπο, να τον βοηθήσουμε πνευματικά, ψυχικά και υλικά όσο μπορούμε. Επειδή όλοι μας από τον Αρχιεπίσκοπο, τον κάθε Κληρικό, μέχρι και τον τελευταίο Διάκονο πρέπει να συνεργαστούμε, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο".

Ο Αρχιεπίσκοπος προσέθεσε, πως "χρειάζεται να σεβόμαστε τα ιερά πράγματα. Το Πνευματικό είναι το πρώτο έργο της Εκκλησίας, αλλά το πνευματικό με το υλικό συνδέονται. Όταν το υλικό μπορούμε να το κάνουμε πνευματικό, τότε είμαστε μέσα στην αποστολή μας".

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν στην εκδήλωση ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης. Ο Πρωτοσύγκελλος στην έναρξη της εκδήλωσης μεταξύ άλλων επισήμανε πως "μπορούμε μέσα στην Εκκλησία να διεκπεραιώνουμε με πνευματικό τρόπο τα διοικητικά θέματα. Μέσα στα καθήκοντά μας είναι και η επιλογή των συνεργατών μας, για να διακονήσουμε τους χριστιανούς με τον καλύτερο τρόπο".