Ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου στο Τριεθνές

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/12/2013

Τους ακρίτες των συνόρων μας επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς για να τους ευχηθή και να τους στηρίξη ηθικά επ’ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων. “Για τους ακρίτες δεν υπάρχουν αργίες…αλλά μονάχα το καθήκον.” τόνισε ο Σεβασμιώτατος εξαίρωντας την προσφορά του ελληνικού στρατου στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου.

Ειδικώτερα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τα Ελληνικά Φυλάκια στο Τριεθνές (Ελλάδος-Τουρκίας-Βουλγαρίας) και στη Νέα Βύσσα (απέναντι απο την Ανδριανούπολη) και προσέφερε ευλογίες και γλυκίσματα στους στρατιώτες. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν αντιστοίχως ο Στρατηγός Ιωσ.Μαυράκης, Διοικητής της 16ης Μεραρχίας και ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Δημ.Γλυμής.


 

Ο Σεβασμιώτατος τα Χριστούγεννα, κατά το ειωθός, λειτούργησε στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων στην Ορεστιάδα. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι Βουλευτές Έβρου Αλεξ.Δερμετζόπουλος και Μαρ.Ουζουνίδης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Δημ.Μουζάς, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Δημ.Γλυμής και πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίο από νωρίς προσήλθε για να απολαύση την Χριστουγεννιάτικη ακολουθία.


 

Στο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του, που αναγνώσθηκε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος τόνισε: “ Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό, οι σκληρές συνθήκες που έχει προκαλέσει η γενικότερη ηθική και οικονομική κρίση έχουν δημιουργήσει πληθώρα αδιεξόδων. Σ᾽ αυτή την ομιχλώδη και πνιγηρή ατμόσφαιρα, η εορτή των Χριστουγέννων έρχεται να προσφέρει παρήγορο φως. Να βεβαιώσει ότι ο Υιός του Θεού έγινε άνθρωπος για να μείνει εσαεί «μεθ᾽ ημών». Ο Θεός δεν μας εγκαταλείπει, έστω και αν συχνά Τον λησμονούμε και συμπεριφερόμεθα σαν να μην υπάρχει. Ο Χριστός καταργεί, με τρόπους θαυμαστούς, τα ανθρωπίνως αδύνατα. «Ὅτι οὐκ ἀδυνατίσει παρά τῷ Θεῷ πᾶν ῥῆμα» (Λουκ. 1:37).”