Ο μητροπολίτης Θηβών στη Σύρο για το μνημόσυνο του Χριστουπόλεως

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/12/2013
Συντάχθηκε απο τον/την Γεν. Διευθ. Κατηχητικών Σχολείων, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό  

Στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς στην Χώρα της Μυκόνου, τελέσθηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο  του αοιδίμου Μητροπολίτη Χριστουπόλεως Πέτρου Δακτυλίδη, του Μυκονίου, συνιερουργησάντων των Σεβ. Μητροπολιτών Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’, με την συμμετοχή των Ιερέων του νησιού, πλήθους πιστών, μεταξύ των οποίων η Δήμαρχος Μυκόνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, και οι οικογενείς του εκλιπόντος Ιεράρχη.

Ο Σεβ. κ. Γεώργιος στην ομιλία του, αφού μετέφερε και τις συλλυπητήριες ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’,  αναφέρθηκε στην προσφορά του αειμνήστου Μητροπολίτη Χριστουπόλεως στην Εκκλησία, από όποια θέση και αν εκλήθη να την διακονήσει, όπως και για το πολύ σημαντικό πνευματικό του έργο, διά της εισόδου στον ιερό κλήρο πλειάδος καλών και εναρέτων κληρικών.

Προ της τελέσεως του Μνημοσύνου ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον κ. Γεώργιο για την παρουσία του, και μετέφερε τις ευχές των Σεβ. Μητροπολιτών Φιλίππων κ. Προκοπίου, Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Καστορίας κ. Σεραφείμ και των Επισκόπων Θερμοπυλών κ. Ιωάννη και Σαλώνων κ. Αντωνίου, οι οποίοι προσκληθέντες υπ’ αυτού δεν κατέστη δυνατόν να παραστούν, ενώ ο Πρωθιερεύς του Ναού Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός ανέγνωσε επιστολή του Σεβ. Κορίνθου κ. Διονυσίου, διά της οποίας, ευχαριστήσας για την πρόσκληση, κατέστησε γνωστόν ότι, σήμερα ωσαύτως ετέλεσε μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Μετά ταύτα οι δύο Μητροπολίτες μετέβησαν στο Κοιμητήριο και ετέλεσαν τρισάγιο επί του τάφου.