«Και Της Λαρίσης Η Πόλις Αδάμαντα…»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/05/2022
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε στη Λάρισα, την παραμονή της εορτής, ο πολυαρχιερατικὸς εσπερινός του πολιούχου της Αγίου Αχιλλίου, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, αναφερθείς στο πρόσωπο του Αγίου Αχιλλίου και στην Αναστάσιμη χαρά που πρέπει να έχουμε καθημερινά στη ζωή μας.
 
Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ενώ ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία των χαριτοβρύτων Λειψάνων του Αγίου μας.
 
Ο Ποιμενάρχης μας, δια θερμών λόγων, αμέσως μετά τη δέηση και την ακολουθία της αρτοκλασίας, ευχαρίστησε πρωτίστως, τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες για την ευλογητή παρουσία τους, ενώ και τόνισε το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των φορέων της Θεσσαλίας, ιδίως της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων σε τομείς της καθημερινότητας, αλλά και για την προετοιμασία της παρούσης πανηγύρεως. Επήνεσε τον λαό της Λάρισας για τη μαζική του συμμετοχή στους εορτασμούς του πολιούχου και τους ευχαρίστησε διότι όχι απλώς συμμετείχαν, αλλά συμμετείχαν προσευχητικά αναδεικνύοντας την ευγένεια και τον πολιτισμό της θεσσαλικής ψυχής. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα της περιοχής και στην εξέλιξη τους κατά την παρελθούσα χρονιά. Περαίνοντας την προσλαλιά του, ευχαρίστησε ιδίως την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, η οποία προσήλθε για να λάβει την ευλογία του Αγίου μας, καθώς και όλους τους πολιτικούς και στρατιωτικούς Άρχοντες της πόλεως και του νομού μας.
 
Πλήθος δε πιστών Λαρισαίων μαζί με τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και πολλούς κληρικούς, που συνέρρευσαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσεύχονται στον Άγιο Αχίλλιο και προσκυνούν από χθες το απόγευμα, που άνοιξε η ιερά Λάρνακα, τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Μυροβλήτου Αγίου μας.