Κληρικός της Ι.Μ.Θεσσαλιώτιδος ο αρχιμανδρίτης Ποιμένας;

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/11/2013

Κληρικός της Ελλαδικής Εκκλησίας φέρεται να είναι ο αρχιμανδρίτης π. Ποιμένας, (που έγινε γνωστός άπό τη συμμετοχή του σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή) αφού, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και πνευματικός του προϊστάμενος είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλος.

 

Ο δραστήριος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μυρελαίου π. Ποιμένας, δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης και Σφακίων.

 

Ύστερα από επικοινωνία που είχε το «ierovima.gr»* με τη Μητρόπολη, έγιναν γνωστά τα εξής: «το όνομα του κληρικού από λάθος αναγραφόταν στα Δίπτυχα του 2012 και των περασμένων ετών, ως εφημερίου της μητροπόλεώς μας. Ο πατήρ Ποιμένας πήρε απολυτήριο από την Μητρόπολη Σφακίων στις 18/12/2007. Είχε προηγηθεί στις 11/12/2007 έγγραφο του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλου προς την μητρόπολή μας με το οποίο τον ζητούσε στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος. Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει αριθμό πρωτοκόλλου 1518. Ο π. Ποιμένας, ως ιερομόναχος, πήρε κανονικό απολυτήριο και πρέπει να βρίσκεται στη μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος…».

 

Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστη πηγή ο ιερομόναχος Ποιμένας όταν πήγε στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, εντάχθηκε στο δυναμικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Πέτρας.

 

«Μέχρι και πρότινος ανήκε στο δυναμικό της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος, δεν νομίζω να άλλαξε κάτι», δήλωσε η ίδια πηγή.

 

*Το ierovima.gr επικοινώνησε με την Ι.Μ.Θεσσαλιώτιδος, αλλά ο μητροπολίτης κ. Κύριλλος ήταν εκτός της επαρχίας του, ενώ απουσίαζε και ο γραμματέας της Ι.Μητροπόλεως.