Μνημόσυνο στον τόπο του μαρτυρίου

Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 16/11/2013

Την παρελθούσαν Κυριακή  ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία εις τον ιερόν ναόν Αγίου Ελευθερίου που ευρίσκεται εντός των κρατητηρίων Κοκκινοτριμιθιάς, τα οποία χρησιμοποιήθησαν διά παράνομες φυλακίσεις αγωνιστών κατά τη διάρκεια του Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α..

Εκκλησιάσθησαν ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο έντιμος Υπουργός Αμύνης κ. Φώτης Φωτίου, ο Εξοχ. Πρέσβυς κ. Βασίλειος Παπαϊωάννου, πρέσβυς της Ελλάδος εις την Κύπρο, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς.

Προ της απολύσεως ο Πανιερώτατος ετέλεσε το μνημόσυνον πάντων των πεσόντων, φονευθέντων, απαγχονισθέντων και εν ειρήνη τελειωθέντων αγωνιστών του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α..

Σημειωτέον ότι συγκινητική ήταν η παρουσία πολλών αγωνιστών που διετέλεσαν κρατούμενοι στα κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς, αλλά και πλήθους κόσμου που ετίμησε τους κεκοιμημένους αγωνιστάς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε κατάθεσις στεφάνων εις το, πλησίον του ιερού ναού, μνημείον και ακολούθησε καλλιτεχνικόν πρόγραμμα εντός αιθούσης των Κρατητηρίων. 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου και Ενημερώσεως της Ι.Μ. Κυρηνείας