Μνήμη Ιερωνύμου A' Αρχιεπισκόπου πρώην Αθηνών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/11/2013

Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου, στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της ενορίας Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, ξεκίνησε την Πέμπτη το απόγευμα με την τέλεση Ιερού Ευχελαίου από ιερείς του Ναού.


Το εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε ο Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος και ομίλησε ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολίωτης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.


Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία, από το επίσκοπο Αντώνιο ο οποίος και ομίλησε. Το απόγευμα τελέσθηκε μεθέορτος Εσπερινός και ακολούθησε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου προεξάρχοντος του ιδίου Αρχιερέως. Στην λιτάνευση συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηλιουπόλεως Βασίλειος Βαλασόπουλος επικεφαλής Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.


Του πανηγυρικού εορτασμού ακολουθεί ετησίως Θεία λειτουργία εις ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης (10/11/1996) υπό του τότε Επισκόπου Διαυλείας Δαμασκηνού. Στην Λειτουργία αυτή, τελείται και το μνημόσυνο των κτητόρων του Ναού.


Εφέτος η επέτειος των εγκαινίων, συνέπεσε ημέρα Κυριακή και πρό της 25ης επετείου, από της κοιμήσεως του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου πρώην Αθηνών Ιερωνύμου (+15/11/1988).


Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε, παρέστει συμπροσευχόμενος  και ομίλησε ο Μητροπολίτης Αχελώου Ευθύμιος, ο οποίος τέλεσε και το Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, των Ιερέων και των Κτητόρων του Ναού.


Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας
 του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου,
 του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως