Οι μητροπολίτες Χίου και Σύρου προσκαλούν τον Αρχιεπίσκοπο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/10/2013

Χίο και Σύρο θα επισκεφθεί σε διάστημα 25 ημερών ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου και του μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου

 

Στη Χίο θα βρεθεί στις 11 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, με αφορμή τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου από τους Τούρκους.

Η απόφαση του αρχιεπισκόπου έρχεται ως θετική απάντηση στην προ μηνός πρόσκληση που του απηύθυνε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος .

 

Στις 6 Δεκεμβρίου στη Σύρο

 

ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ-O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, μόλις έλαβε γνώση της πρότασης, την οποία κατέθεσε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης ο Συνδυασμός «ΣΥΡΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», ανακηρύξεως του Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ως επίτιμου Δημότη Ερμουπόλεως, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον επικεφαλής του Συνδυασμού «ΣΥΡΟΣ-ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», κ. Γιώργο Πάπιτση, και τα μέλη του, για την πρόταση ανακήρυξης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ ως επίτιμου Δημότη Σύρου-Ερμουπόλεως, κατά την προσεχή επίσκεψή Του στην Ερμούπολη.

 

Χαίρομεν δε ιδιαίτερα, διότι η πρόταση αυτή έρχεται σαν συνέχεια των σχετικών συζητήσεων, που είχαμε με τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Ιωάννη Δεκαβάλλα, όταν, τον περασμένο Ιανουάριο, συνεννοούμεθα περί του θέματος της αποστολής προσκλήσεως προς το Μακαριώτατο, προκειμένου να συμμετάσχει στις Λειτουργικές Εκδηλώσεις επί τη εορτή του Πολιούχου Σύρου Αγίου Νικολάου και στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων επί τη 180ή επετείω από της ιδρύσεως του Γυμνασίου Σύρου και προς τιμή του οργανωτού και πρώτου Σχολάρχη του, Αρχιμ. Νεοφύτου Βάμβα».