Η Λαμία εορτάζει τον Πολιούχο της

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/10/2013

(εκ της Ι.Μ ) Με λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Φθιώ­τιδος και ο Δήμος Λαμιέων θα εορτάσουν τη μνήμη του Αγίου Απο­στό­λου και Ευαγγελιστού Λουκά και την απελευθέρωση της πόλεως από τα Γερμα­νικά στρατεύματα.

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ. θα τελεσθεί Πανη­γυ­ρι­κός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά ενώ την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Ευαγγελιστού Λουκά, στον ομώνυ­μο Ιερό Ναό θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μετά τη Θεία Λειτουργία θα ψαλλεί Δοξολογία για την επέτειο της απελευ­θερώσεως της πόλεως της Λαμίας από τα Γερμανικά στρατεύματα και στη συνέχεια περιφορά της Ιεράς Εικόνος του Πολιούχου της πόλεως Ευαγγε­λιστού Λουκά.

Στους εορτασμούς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο θα εκπροσωπήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβίδου κ. Κύριλλος. Ως γνωστόν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ευρίσκεται από την Δευτέρα στην Αθήνα, όπου συμμετέχει στις εργασίες της Τακτικής Συνελεύσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή το απόγευμα.

Καλούμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα να συμμετάσχει σε όλες τις εορ­τα­στικές εκδηλώσεις και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τον ελευ­θε­ρωτή Άγιο Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος ως πολιούχος της πόλεως Λαμίας σκεπάζει και ενισχύει το λαό με τις ακοίμητες προς Κύριον πρεσβείες του.