Συνάντηση με Λουθηρανούς κληρικούς είχε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 12/05/2011

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ συναντήθηκε σήμερα με ομάδα Λουθηρανών πρωτοπρεσβύτερων κληρικών από την Γερμανία, τους οποίους ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, και για το Κυπριακό, δηλώνοντας ότι οι συνομιλίες «δεν νομίζω ότι θα φτάσουν σε αποτέλεσμα», ενώ πρόσθεσε ότι η προσπάθεια της Αγκυρας είναι να κάνει τουρκικό κράτος στην Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, αφού καλωσόρισε την ομάδα των Λουθηρανών πρωτοπρεσβύτερων κληρικών, αναφέρθηκε στην ιστορία της Εκκλησίας της Κύπρου. Ανέφερε, επίσης, ότι η Εκκλησία της Κύπρου είναι μια καλά οργανωμένη τοπική Εκκλησία και έχει μία δυναμική και έχει μια περίοπτη θέση μέσα στην ορθόδοξη οικογένεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε πως η Εκκλησία της Κύπρου έχει μια βαριά κληρονομιά και θρησκευτική και εθνική. Από εθνικής απόψεως, συνέχισε, επειδή οι κατακτητές εναλλασσόντουσαν ο ένας μετά τον άλλο στην Κύπρο η Εκκλησία ως πραγματική μητέρα όλων έσκυψε πάνω σε αυτό τον λαό και τον στήριζε, τον παρηγορούσε στις δύσκολες ώρες που περνούσε και κράτησε αυτό το λαό ριζωμένο εδώ στην γη των πατέρων του.