«Σεισμόσημο» στους ιερούς ναούς και τα μοναστήρια;

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/08/2013

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Στα όρια του παραλογισμού κινούνται οι απαιτήσεις της τρόϊκα, σε ότι αφορά τα ακίνητα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους της Κυριακής” αλλεπάλληλες... σεισμικές δονήσεις σε όλη την επικράτεια αναμένεται να προκαλέσει η νέα απαίτηση της τρόικας για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ierovima.gr», από οικονομικούς κύκλους, το «σεισμόσημο» θα αφορά και τους ιερούς ναούς και τις ιερές μονές και κάθε ακίνητο που ανήκει στην Εκκλησία.

 

Αυτό θα φέρει νέα βάρη στα ακίνητα και οι μητροπόλεις θα επιβαρυνθούν με υπέρογκα ποσά που θα καλούνται να πληρώνουν. «Σκεφθείτε τι έχει να γίνει αν το ποσό αυτό κληθεί να πληρώσει ο κάθε ναός ξεχωριστά», επισημαίνει στο «ierovima.gr» κληρικός ο οποίος χαρακτηρίζει άδικη (εφόσον επιβληθεί) και αυτή την απαίτηση των δανειστών μας/

 

Μάλιστα η «σύσταση» της τρόικας να επιβληθεί «σεισμόσημο» σε όλα τα ακίνητα αναμένεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος ξεκινά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.