Εις πρεσβύτερον χειροτονία του αρχιδιακόνου του μητροπολίτη Γλυφάδας-φωτο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/07/2013

του Κώστα Ζαφειρίου


 

φωτο ierovima.gr-Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος από τον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Δίλοφο Βάρης, χειροτόνησε εις πρεσβύτερο τον αρχιδιάκονό του π. Νικόλαο Καββαδία και στην συνέχεια τον χειροθέτησε πρωτοπρεσβύτερο, ανακοινώνοντας ότι θα είναι εφημέριος του ιερού ναού στο Δίλοφο ενώ παράλληλα θα έχει επιτελική θέση στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.


 

Νωρίτερα ο μητροπολίτης χειροθέτησε σε πρωτοπρεβύτερο τον προϊστάμενο του ιερού ναού π. Βάϊο Μπαλτά.


 

Στην τελετή της χειροτονίας παρών ήταν και ο πνευματικός πατέρας του π. Νικολάου, αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος (Ι.Ν.Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου). «Ο πατέρας Νικόλαος είναι επίσης πνευματικός πατέρας του νυν επισκόπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ», είπε απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ο μητροπολίτης ενώ τόνισε: «Εχει αδικηθεί από πολλούς ο π. Νικόλαος (Κατσαφαρόπουλος) και εύχομαι κάποια στιγμή με τη βοήθεια του Θεού να γίνει μητροπολίτης, γιατί το αξίζει».


 

Ο μητροπολίτης ανακοίνωσε προς το εκκλησίασμα ότι ο ναός των Αγίων Αποστόλων που σήμερα λειτουργεί στο υπόγειο, κάτω από τον ημιτελή ναό, θα αφιερωθεί στη μνήμη του Οσίου Εφραίμ και ο μεγάλος ευεργέτης, επιχειρηματίας Αθανάσιος Μαρτίνος θα αναλάβει την ολοκλήρωση του ημιτελούς ναού. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την ανακούφιση των πιστών που καταχειροκρότησαν.


 

Βιογραφικό του χειροτονηθέντος π. Νικολάου

Ο αιδεσιμολογιώτατος π. Νικόλαος Καββαδίας, γεννήθηκε στον Χολαργό Αττικής, είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής και της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Επίσης είναι σπουδαστής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Metropolitan Univercity of London.

Είναι πτυχιούχος και διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό άριστα.Ως κληρικός έχει διοργανώσει συναυλίες βυζαντινής μουσικής με την ιδιότητα του καλλιτεχνικού διοργανωτή με τελευταία την βυζαντινή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την 4η Απριλίου 2012 με τίτλο «Ερχόμενος ο κύριος προς το εκούσιον πάθος».

Διάκονος χειροτονήθηκε στις 8 Μαϊου το 2011 και πρεσβύτερος στις 28 Ιουλίου 2013.