Η εορτή της Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα-φωτο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/07/2013

(του αρχιμ. Σπυρίδωνος Κατσιμπρή) Με μεγαλοπρέπεια, εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, την εορτή του Μητροπολιτικού Ναού της πόλεως Δημητσάνας "Αγία Κυριακή", ναός που χτίστηκε το έτος 1834 επι Όθωνος του Α΄.

Της Ιεράς Πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, εξήρε τον βίο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής και κατ επέκταση του σπουδαίου αλλά και σημαντικού ρόλου της θέσεως της γυναίκας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κορίνθου, τον οποίο και παρομοίασε ώς τον νέο Άγιο Διονύσιο Κορίνθου, ο οποίος αν και κουρασμένος απο τις εκδηλώσεις με τα Παύλεια, ήρθε να τιμήσει  με την παρουσία του την Δημητσάνα που εορτάζει.

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Αγίας Κυριακής Δημητσάνας, πρόσφατα ανακαινίσθηκε μερικώς, φροντίδα του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος Αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη.  

Στην εορτή έγινε και η υποδοχή στον Εσπερινό του πιστού αντίγραφου της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου "Γοργοεπήκοος" εκ του Αγίου Όρους όπου εκτός του Ιερού Κλήρου, την υποδέχθηκε πλήθος πιστών απο ολόκληρη της Αρκαδία και την Κόρινθο.