Ο καλός ποιμήν στο πλευρό των αδυνάμων

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 25/03/2020

Μια πολύ ουσιαστική  επίσκεψη στα γραφεία της Ιερός Μητρόπολης Ηλείας πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη το πρωί στο Πύργο. Οι δήμαρχοι Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος μετά από σύσκεψη με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό συναποφάσισαν την οικονομική στήριξη αδυνάτων και οικονομικά ευάλωτων δημοτών και των δύο δήμων.
   Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός τόνισε με δήλωση του: " Πραγματοποιήσαμε σύσκεψη με τους δημάρχους των δύο πόλεων και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε όσους δεν μπορούν να βγουν να ψωνίσουν, όσους έχουν οικονομική δυσκολία και όσους έχουν μια ανάγκη, ακόμα και για ένα φάρμακο. Θα διαθέσουμε ένα ταμείο γι αυτό το σκοπό"
  Ο Δήμαρχος Πύργου δήλωσε : "Θέλουμε να δώσουμε μια σημαντική βοήθεια στους συμπολίτες μας που βιώνουν το κίνδυνο της πρωτόγνωρης πανδημίας του νέου κορονοϊόυ.  Η Μητρόπολη Ηλείας είναι διαχρονικά  ένας θεσμός με πρωταγωνιστικό ρόλο στη κοινωνική πολιτική του τόπου μας. Τα άμεσα και σημαντικά αποτελέσματα της διαλογική συζήτησης με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας μας δίνουν τις προϋποθέσεις από κοινού να δώσουμε  άμεση βοήθεια στους αναξιοπαθούντες και σ αυτούς που το βιώνουν πιο δύσκολα,, από κάποιους άλλους συμπολίτες μας. Όλοι μας θα πρέπει να αποδείξουμε το μεγαλείο ψυχής, γιατί είμαστε όλοι, στον ίδιο παρανομαστή της κοινής απειλής."
   Ο Δήμαρχος Πηνειού με τη σειρά του ανέφερε: " Η εκκλησία είναι πάντα κοντά στον άνθρωπο εκτελώντας το καθήκον της. Οι δημοτικές αρχές πασχίζουν από τη πλευρά τους στην αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων που πλήττουν τους ανθρώπους που δοκιμάζονται περισσότερο από το καθένα. Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Γερμανός από το 1981 που έχει αναλάβει την αρχιερατεία της Μητρόπολης Ηλείας δείχνει το καλό του εαυτό και είναι δίπλα στον άνθρωπο και τη κοινωνία. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του, τόσο εγώ όσο και οι δημότες του δήμου Πηνειού για την άμεση ανταπόκριση του. Είμαστε σίγουροι πως η δοκιμασία αυτή, με την ευλογία του και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου -που θα φέρει τη καλή είδηση -  θα είναι πολύ γρήγορη και θα ευλογούμε εν ετησίως το θεό"