Πάτρα: Λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο Ανδρέα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/11/2019
Η κορύφωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων έλαβε χώρα το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, με τη Δοξολογία η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το πρωί αλλά και τη λιτάνευση της Αγίας Κάρας του Πρωτοκλήτου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης αμέσως μετά, οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Ανδρέου.
Στις λαμπρές εκδηλώσεις παρέστη και φέτος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος παρακάθισε στις 12:00 το μεσημέρι και στο επίσημο γεύμα της Μητρόπολης Πατρών. Στην Πάτρα την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρός της Παναγιώτης Πικραμένος καθώς και οι αχαιοί βουλευτές της ΝΔ ενώ υψηλή εκπροσώπηση θα έχουν όλα τα κόμματα, περιφερειακές και τοπικές αρχές.
Πλήθος πιστών από νωρίς χθες έσπευσαν να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα, την ιερά εικόνα και τον σταυρό του Πρωτοκλήτου στον τόπο του μαρτυρίου του, την Αποστολή πόλη της Πάτρας. Δοξολογώντας την χάρη και την ευλογία του Αγίου, δια της παρουσίας του, ως ατίμητου θησαυρού, για την Αχαϊκή Πρωτεύουσα.
ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ
Εκτός από το πλήθος των προσκυνητών που σήμερα βρέθηκαν στην Πάτρα για το μεγάλο εορτασμό, από χθες, για τον πανηγυρικό και πολυαρχιερατικό Εσπερινό, έως και σήμερα για την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον νέο ναό του Αγίου Ανδρέου, τον οικείο Επίσκοπο κ. Χρυσόστομο αλλά και το βοηθό Επίσκοπο κ. Χρύσανθο θα τιμήσουν με την παρουσία και τη συγχροστασία τους στις ιερές Ακολουθίες, οι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Ιερισσού, Αγίου Ορους και Αδραμερίου Θεόκλητος, Σερρών και Νιγρήτης Θεολόγος, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος. Σήμερα στον εορτασμό θα παραστεί συμπροσευχόμενος με τους άλλους αρχιερείς και ο Μητροπολίτης πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος.(pelop.gr)