Το 15ο Ιερατικό Συνέδριο της Ι.Μ.Κορίνθου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/06/2013

Με εξαιρετική επιτυχία και την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε χθες  Παρασκευή 14 Ιουνίου τρέχοντος μηνός το 15οΙερατικό Συνέδριο στη «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου «Ζ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2013».

Ομιλητής στο Συνέδριο ήταν ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης με θέμα: «Χαρίσματα Χαρισματούχοι στην Εκκλησία κατά τον Απ. Παύλο», ο οποίος με σαφήνεια εξέθεσε, διευκρινίζοντας, αλήθειες της Πίστεώς μας περί των χαρισματικών ευλογιών του Αγίου Πνεύματος στον χώρο της Εκκλησίας αλλά και ενός  εκάστου πιστού, μέλους της Εκκλησίας.

Τόνισε ιδιαιτέρως ότι τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος δεν οικειοποιούνται, είναι «χάρισμα» ο,τιδήποτε απ᾿ αυτά και «χαρίζεται», δηλαδή προσφέρεται προς οικοδομήν του «Σώματος του Χριστού», δηλαδή της Εκκλησίας.

Μέγιστο των χαρισμάτων, σύμφωνα με την διδαχή του Αποστόλου Παύλου στους Κορινθίους είναι η αγάπη. Πρόκειται περί του χαρίσματος, το οποίον, μόνον αυτό, δεν σχετικοποιείται, αλλ᾿ αποτελεί κριτήριον όλων των χαρισμάτων, καταλήγοντας ότι η Εκκλησία κινδύνευσε περισσότερον από τους «χαρισματούχους» παρά από τους «αμαρτωλούς» αναφέροντας ως παράδειγμα τους μεγάλους Αιρεσιάρχες.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ικανές και εύστοχες ερωτήσεις εκ των Ιερέων μας, στους οποίους απάντησε εξίσου εύστοχα ο ομιλητής, καλύπτοντας πλήρως τις πνευματικές ανησυχίες τους.

Στην συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας έλαβε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή με θερμούς και συγκινητικούς λόγους, έδωσε πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «Ζ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2013» αποδίδοντας έτσι την τιμή, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στο «Πρώτο μετά τον Ένα Απόστολο Παύλο», προστάτη και έφορο της Ιεράς Μητροπόλεως μας αλλά και πολιούχο της ιστορικής πόλεώς μας, της Κορίνθου.  

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.