Μεγάλη Παμπελοποννησιακή Θρησκευτική Πανήγυρις Αγ. Νικολάου Σπάτα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/05/2011

Kατά την εορτήν της Προόδου των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, που τελείται στις 10 Μαΐου, θα γίνουν στο Ιερό Παμπελοποννησιακό Προσκύνημα αυτού στα ΣΠΑΤΑ - ΑΧΑΪΑΣ οι κάτωθι θρησκευτικές εκδηλώσεις: 1.Στις 9 Μαΐου ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.30 το βράδυ θα γίνη ο μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον θα χοροστατήση και θα ομιλήση ο Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ. 2.Το μεσονύκτιο της ιδίας ημέρας θα τελεσθή νυκτερινή Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπον Ωλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΝ.

3.Την Τρίτη 10 του Μηνός Μαΐου το πρωϊ, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας θα τελέση την πανηγυρική θεία Λειτουργία, θα ομιλήση και εν συνεχεία μετά του Επισκόπου Ωλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ θα προστή της Λιτανεύσεως της Σεπτής Εικόνος του Θαυματουργού Αγίου Νικολάου έως τις βρύσες του Προσκυνήματος.

4.Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 6 θα ψαλή Παράκλησις εις τον Άγιον υπέρ υγείας πάντων.

Έχουν προσκληθεί να παραστούν οι Αρχές των Νομών Αχαΐας και Ηλείας και όλοι οι χριστιανοί της Ηλείας, των Πατρών και των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, που ευλαβούνται τον Άγιο ΝΙΚΟΛΑΟ να συμμετάσχουν στις Ιερές αυτές ακολουθίες, προσκυνήσουν την σεπτή Εικόνα του Θαυματουργού Αγίου και να προσφέρουν χαρά και στοργή με τις προσευχές τους και την παρουσία τους στα προστατευόμενα παιδιά του Αγίου μας. (εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)