Ποιοί και πώς εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ με τον αρχιεπίσκοπο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 31/05/2013

από τον Κώστα Ζαφειρίου-φωτο Χρ. Μπόνης

 

Δέκα άτομα, μεταξύ αυτών ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος και ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαδίου Εφραίμ, εγκλωβίστηκαν στον ανελκυστήρα μεγάλου ξενοδοχείου και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους.

 

Συγκεκριμένα χθές το βράδυ μετά το πέρας μεγάλης και επιτυχημένης εκδήλωσης του «Συλλόγου Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου» για την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στο «Κάραβελ», ο μακαριώτατος, ο σεβασμιώτατος Γλυφάδας, ο Γέροντας Εφραίμ, ο αστυνομικός ,ο οδηγός του κ. Ιερωνύμου κ.Βλάσης, και άλλα πέντε άτομα εισέρχονται από το πρώτο υπόγειο όπου έγινε η εκδήλωση, στο μεγάλης χωρητικότητας ασανσέρ για να ανέβουν στο ισόγειο του ξενοδοχείου.

 

Οι αυτόματες πόρτες κλείνουν αλλά το ασανσέρ προφανώς από το βάρος, αντί να ακολουθήσει πορεία ανόδου, υποχώρησε περίπου μισό μέτρο και σταμάτησε περίπου ένα μέτρο από το δάπεδο του φρεατίου.

Τα δέκα άτομα που βρίσκονταν στο θάλαμο, κατατρόμαξαν. Κάποιος πάτησε το κουδούνι κινδύνου για να υπάρξει κινητοποίηση. Αλλά και όσοι βρίσκονταν εκτός ανελκυστήρα, στο υπόγειο, αντελήφθησαν τί είχε συμβεί και κάλεσαν και αυτοί σε βοήθεια.

Αμέσως έφθασε εκεί προσωπικό του ξενοδοχείου και τεχνικοί, ενώ ήδη είχε ειδοποιηθεί η πυροσβεστική υπηρεσία. Το προσωπικό του ξενοδοχείου παραβίασε τις συρόμενες πόρτες του ασανσέρ και ρώτησαν αν έχει τραυματιστεί κάποιος. Η απάντηση όλων ήταν καθησυχαστική. Στο θάλαμο υπήρχε φως και επαρκής εξαερισμός.

 

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, ο ανελκυστήρας δεν επανήλθε στη θέση του και το δάπεδό του παρέμενε περίπου μισό μέτρο κάτω από το δάπεδο του υπογείου. Έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δέκα ατόμων.

 

Προσωπικό του ξενοδοχείου, ο αστυνομικός και οι λαϊκοί που ήταν στο θάλαμο, βοήθησαν πρώτα τον αρχιεπίσκοπο να βγεί ενώ ακολούθησαν ο μητροπολίτης Γλυφάδας και ο Γέροντας Εφραίμ. Σε είκοσι λεπτά είχε τελειώσει η περιπέτεια όλων, χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό.