Μητροπολίτης Καλαβρύτων:"Μας φιμώνουν..."

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 20/05/2013

 Με σκληρές εκφράσεις στρέφεται κατά του νομοσχεδίου για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος. Σε ανάρτησή του στο ιστολόγιό του  ο ιεράρχης στρέφεται κατά της Πολιτείας για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που έχει προκαλέσει και πολιτικές εντάσεις, ενώ δεν παραλείπει να στραφεί και κατά της διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος για αποσιώπηση.

«Εξ αρχής πρέπει να δηλώσουμε, ότι εξ ορισμού είμεθα αντίθετοι και συνεπώς απεριφράστως καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού και κάθε μορφή βιαιοπραγίας εναντίον των συνανθρώπων μας, που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οποθενδήποτε και να προέρχεται!» αναφέρει ο κ. Αμβρόσιος υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι «τούτο δεν σημαίνει, ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αγαπάμε την Πατρίδα μας, να ομιλούμε για την Πατρίδα μας και να εκφέρουμε τη γνώμη μας για όσα συμβαίνουν ολόγυρά μας!».

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων με το Νομοσχέδιο, που προωθείται τώρα προς ψήφιση στην Βουλή καταλύονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

«Με το επίμαχο Νομοσχέδιο, λοιπόν, επιχειρούν να φιμώσουν τον Έλληνα! Του απαγορεύουν να έχει γνώμη! Και επίσης του απαγορεύουν να εκφράζει ελευθέρως και δημοσίως τη γνώμη του!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αμβρόσιος καταφέρεται και κατά της διοίκησης της Εκκλησίας, αλλά και του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις έχει συγκρουστεί προσωπικά με τη Χρυσή Αυγή για φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

«Στο όνομα του ρατσισμού, λοιπόν, μας επιβάλλεται μια φίμωση και μια πνευματικής φύσεως δικτατορία! Από τώρα και εξής το πανανθρώπινο, και γι’ αυτό και αναφαίρετο, δικαίωμα να έχουμε γνώμη και κυρίως να την εκφράζουμε δημοσίως "μπαίνει στο γύψο"! Μας βάζουν φερμουάρ στο στόμα!» υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Τις θέσεις του Επισκόπου στηρίζουν και οι κληρικοί της επαρχίας του με ψήφισμα που εξέδωσαν.