Ευλογημένη η μητρόπολη που έχει κοντά της τα παιδιά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/05/2013

Ι.Μ.Σερρών και Νιγρίτης-Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και συμμετοχή πλήθους παιδιών η λήξη των κατηχητικών σχολείων στην τοπική Εκκλησία των Σερρών και της Νιγρίτης.

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 9 Μαΐου ε.ε. στον όμορφο χώρο των κατασκηνώσεων της τοπικής μας Εκκλησίας «Χριστού Πηγή», στην όμορφη Χρυσοπηγή μαζεύτηκαν πάνω από 500 παιδιά όλων των βαθμίδων των ενοριακών κατηχητικών συντροφιών με την ευθύνη των ιερέων και των κατηχητών των ενοριών των πόλεων και των χωριών της μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Αρχικά τελέστηκε στον Ιερό Ναό της κατασκήνωσης, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Σιλουανό τον Αθωνίτη ο εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεολόγου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στα παιδιά πασχαλινά αυγά και άλλα κεράσματα. Ακολούθως στον υπαίθριο χώρο έγινε η γιορτή της λήξης.

Κατ΄ αυτήν τα παιδιά μας απέδωσαν ποιήματα αλλά και συμμετείχαν σε διάφορα ομαδικά παιχνίδια, τα οποία οργανώθηκαν από τους υπευθύνους του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Έγινε ακόμη αναφορά από κατηχήτρια στο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού, με ερμηνεία της εικόνος της Αναστάσεως, πράγμα που προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των νέων.

Δεν έλειψαν φυσικά τα αναμνηστικά δώρα, τα οποία για φέτος ήταν πολύ όμορφα καπέλα με το λογότυπο του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευλόγησε όλα τά παιδιά και χάρισε από μία Καινή Διαθήκη ως ευλογία στους αποφοίτους των κατηχητικών συνάξεων, μαθητές της Γ΄ λυκείου, αλλά και σε όλους τους λαϊκούς κατηχητές.

Ολα τα παιδιά απόλαυσαν την παρουσία τους στην γιορτή αυτή που έγινε μέσα στη φύση.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με χορούς από το τμήμα παραδοσιακών χορών του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σερρών, στους οποίους συμμετείχαν πολλοί από τους παρευρισκομένους.

Με αυτό τον όμορφο τρόπο, μέσα στην αγκαλιά του Θεού και υπό την σκέπη του προστάτου της νεολαίας της τοπικής μας Εκκλησίας, Αγίου νεομάρτυρος Ιωάννου του Σερραίου, και τις ευχές και ευλογίες του Ποιμενάρχου μας έληξε και η φετινή κατηχητική περίοδος αφήνοντας στα παιδιά μας την αίσθηση της προσμονής για την νέα κατηχητική χρονιά.