Εκδρομή μαθητών σε συνεργασία με τον Ι.Ν.Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/04/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 

ΘΕΜΑ : «ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ» 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 η ημερήσια εκδρομή του 3ου Γυμνασίου Ζωγράφου στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Μαλακάσα. Η εκδρομή είχε προγραμματιστεί σε συνεργασία του 15μελούς και του Συλλόγου Καθηγητών του 3ου Γυμνασίου με τον Ι. Ν. Αγ. Θεράποντος Ζωγράφου και με την ευλογία του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Οι μαθητές ξεκίνησαν την εκδρομή τους από την Λίμνη Μαραθώνα, όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του μουσείου της ΕΥΔΑΠ και να δουν την προβολή ταινίας σχετικά με την δημιουργία του Φράγματος στην περιοχή και την ύδρευση του Λεκανοπεδίου. Κατόπιν τα παιδιά μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ι. Αρχιεπισκοπής όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους, να παίξουν στα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλευ, να απολαύσουν το φυσικό τοπίο και να έλθουν σε επαφή με τους ιερείς του ναού π. Χαράλαμπο Πανόπουλο και π. Γεώργιο Κατσίβελο που κατόπιν επιθυμία παιδιών και καθηγητών συνόδευσαν τους διακόσιους δέκα μαθητές καί οκτώ καθηγητές στην εκδρομή. Το μεσημέρι υπήρξε γεύμα για τους συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές, προσφορά του Ι.Ν. Αγ. Θεράποντος Ζωγράφου. Λίγο πριν την αναχώρηση μαθητές και καθηγητές καθάρισαν το χώρο και επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία για την επιστροφή, ευχαριστώντας τους ιερείς για την φιλοξενία και την συμμετοχή τους.

Η εκδρομή αυτή αποτελεί συνέχεια της πολύ καλής συνεργασίας των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων που ανήκουν στην ενορία του Αγ. Θεράποντος Ζωγράφου με το ναό. Ιδιαίτερα όμως τήν τελευταῖα διετία ἡσυνεργασία μέ τόν διευθυντή κ. Γ. Πούλο, τον υποδιευθυντή κ. Αθ. Μάλιαρη, τον σύλλογο των καθηγητών και το δεκαπενταμελές συμβούλιο του 3ου Γυμνασίου τυγχάνει υποδειγματική με αποτέλεσμα, εκτός από τις μαθητικές θείες Λειτουργίες πού συμμετέχουν τα παιδιά, να έχουμε τη χαρά να επισκέπτονται συχνά τη Στέγη Γερόντων της ενορίας μας, να φιλοξενούμε τους μαθητές στο νεανικό μας κέντρο έχοντας διάλογο κληρικοί και μαθητές για θρησκευτικές αναζητήσεις και γενικότερα θέματα πού τα απασχολούν, να μας καλούν σε ημερίδες πού διοργανώνουν κ.ἄ. 

Ο Ιερός Ναός Αγ. Θεράποντος ευχαριστεί τους μαθητές και τους καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Ζωγράφου για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους στην διοργάνωση της ημερήσιας αυτής εκδρομής. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας κ. Ιερώνυμο για την πατρική του ευλογία και άδεια για την πραγματοποίηση της εκδρομής στους χώρους των κατασκηνώσεων καθώς και στο προσωπικό των εγκαταστάσεων για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν.