Κοινή λατρευτική σύναξη στην ΙΒ Αρχιεπισκοπική περιφέρεια

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/04/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΒ΄ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

Θέμα : «Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Ε΄ Νηστειών στην ΙΒ΄ Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια (Ζωγράφου –Ιλίσια –Γουδή)»

 

 

            Για δεύτερη συνεχή χρονιά την Κυριακή 21 Απριλίου (Ε΄ Νηστειών) στην ΙΒ΄ Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια (Ζωγράφου – Ιλίσια - Γουδή) τελέστηκε κοινή ακολουθία Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ι. Ν. Αγ. Θωμά Αμπελοκήπων, με τη συμμετοχή των ιερέων και των πιστών των ιερών ναών και παρεκκλησίων της Περιφέρειας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Κατά την απόλυση ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΒ΄Αρχιεπ. Περιφέρειας Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Χαράλαμπος Πανόπουλος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στην κοινή αυτή λατρευτική σύναξη και ανέφερε ότι η  πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε κοινή απόφαση των προέδρων των Εκκλ. Συμβουλίων και έτυχε θερμής ανταπόκρισης από κλήρο και λαό. Είναι δε η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται  και που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την ημέρα αυτή σε άλλο ναό κάθε φορά, καθώς αποτελεί την μοναδική ίσως δυνατότητα για μία κοινή λατρευτική συνάντηση κλήρου και λαού της Περιφερείας μας.  Ο Θεοφιλέστατος επαίνεσε την ιδέα του κοινού Κατανυκτικού Εσπερινού και επικρότησε το έργο που επιτελείτε σε όλους τους τομείς των ενοριών της περιοχής Ζωγράφου Γουδή και Ιλισίων, το οποίο γνωρίζει προσωπικά ως υπεύθυνος Βοηθός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην ΙΒ΄ Αρχιεπ. Περιφέρεια.

Η συνεύρεση κλήρου και λαού της Περιφέρειάς μας με την ευκαιρία της λατρευτικής αυτής σύναξης αποτέλεσε για όλους μας προ της Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου μας την δυνατότητα διαπροσωπικής κοινωνίας αγάπης, ανταλλαγής ευχών και αλληλοσυγχώρησης. Οφείλουμε γι αυτό να ευχαριστήσουμε τους πατέρες, τους ιεροψάλτες και τον λαό του Θεού για την ολοπρόθυμη και φέτος συμμετοχή τους και συμπροσευχή τους.

 

Εκ της ΙΒ΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας