"Στη σωστή κατεύθυνση η πρόταση του μητροπολίτη Σύρου"- Σχόλιο του Σωτ.Τζούμα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/04/2013

Την πρόταση του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου, για τη διάθεση όλης της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας, προκειμένου να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και μάλιστα με την κάλυψη άνω του 50% της αύξησης, σχολιάζει ο επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας:
 

"Με την πρόταση αυτή του Σεβ. Σύρου, η Εκκλησία δείχνει την κυρίαρχη θέση της στην ελληνική κοινωνία και αποδεικνύει ότι αποτελεί ένα εκ των κορυφαίων πυλώνων σταθερότητας μέσα σ’ αυτή, που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δεν διστάζει να συνεισφέρει την σημαντική ακίνητη περιουσία της, προκειμένου να σώσει το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας μας και δι'αυτού την εθνική μας οικονομία.
Θέλω να πιστεύω ότι η πρόταση αυτή, που είναι απόλυτα ρεαλιστική, θα τύχει της μέγιστης προσοχής τόσο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και των μελών της Ιεραρχίας-- η οποία πρέπει να συγκληθεί το ταχύτερο δυνατό και να αποφανθεί θετικά επί του θέματος-- όσο και του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, ο οποίος πρέπει να δώσει ανάλογες κατευθύνσεις στο οικονομικό επιτελείο του,ώστε να δοθεί συνέχεια στην ρηξικέλευθη αυτή πρόταση του Σεβ. Σύρου, η οποία αν υιοθετηθεί θα συμβάλλει τα μάλα, προς την ορθή κατεύθυνση που είναι η εξεύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων για την κρίσιμη ανακεφαλαίωση της Εθνικής ».