"Ιερείς με πνευματικότητα"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/04/2013

(Ι.Μ.Κερκύρας) Στην ιστορική Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Πλατυτέρας στην Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 13 Απριλίου 2013 ο   Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Ο Μητροπολίτης τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού π. Ευδοκίμου Σκούλικα, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελάς, αδελφού της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος, στην προσλαλιά του προς τον χειροτονούμενο, επεσήμανε ότι η Εκκλησία χρειάζεται ιδιαιτέρως στις ημέρες μας ιερείς με πνευματικότητα, ταπείνωση και επίγνωση της αποστολής τους, που είναι να δίδουν παράκληση στο λαό του Θεού και να εργάζονται για τη σωτηρία του. Για να γίνει αυτό πράξη δεν αρκεί η μόρφωση, αλλά χρειάζεται πνευματικός αγώνας, υπακοή στους πνευματικούς πατέρες, αλλά και έμπονος αγωνία για την πρόοδο του λαού του Θεού. Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε την πληρότητα της χαράς την οποία βιώνει, όταν βλέπει νέους ανθρώπους, όπως ο π. Ευδόκιμος, γόνος ιερατικής οικογένειας, από την παιδική τους ηλικία να έχουν κλίση προς την ιερωσύνη και να την καλλιεργούν με επίγνωση και αυταπάρνηση.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας εξέφρασε, τέλος, τη συγκίνησή του, που η ιστορική Ιερά Μονή της Πλατυτέρας, όπου βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και ο τάφος του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια, επανδρώνεται με νέους μοναχούς και αυτό αποτελεί ελπίδα σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη και μεγάλης εκκοσμίκευσης. Όμως η Εκκλησία θα παραμείνει ακμαία και ζωντανή και συνεχώς δια της πίστεως στο Θεό θα ανανεώνεται με νέους ανθρώπους, είπε ο κ. Νεκτάριος.    

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ