Αντιφεμινιστής ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 10/04/2013

Την αντίθεσή του στο κίνημα του φεμινισμού εξέφρασε ο Πατριάρχης Κύριλλος, επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν καριέρα, συμμετέχοντας σε επιχειρηματικές δραστηριότητες και την πολιτική, εφόσον η δραστηριότητα αυτή δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις αξίες της οικογένειας.

Σε συνάντησή του με ακτιβιστές της Ουκρανικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Ένωσης Γυναικών στη Μόσχα, ο Πατριάρχης Κύριλλος υπογράμμισε ότι «ο φεμινισμός είναι πολύ επικίνδυνος, καθώς οι οργανώσεις αυτές διακηρύττουν ψευδο-ελευθερία για τις γυναίκες, πέρα από το γάμο και την οικογένεια», λέγοντας ακόμα, πως: «δεν είναι τυχαίο πως οι επικεφαλής αυτών των οργανώσεων δεν είναι παντρεμένες και δεν έχουν οικογένεια».

«Η φεμινιστική ιδεολογία δεν εστιάζει στην οικογένεια ή την ανατροφή των παιδιών, αλλά σε μια διαφορετική λειτουργία των γυναικών που έρχεται σε αντιπαράθεση με τις οικογενειακές αξίες» είπε προσθέτοντας πως οι γυναίκες, πρώτα από όλα πρέπει να είναι «το κέντρο της οικογενειακής ζωής, οι φύλακες της εστίας» χωρίς αυτό να τις καθιστά κατώτερες από τους άνδρες.(voria.gr)

Αρχείο Ειδήσεων
<Ιανουάριος 2026>
ΔεΤρΤεΠεΠαΣάΚυ
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάντε click ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.