Διάρρηξη στα γραφεία της Ι.Μ. Κυδωνίας

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 02/04/2013

Στο στόχαστρο «ποντικών» της νύκτας βρέθηκαν τα γραφεία όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες της Μητρόπολης Κυδωνιάς-Αποκορώνου στην οδό Χάληδων στα Χανιά.

Τη διάρρηξη γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη, ενώ μιλώντας για το περιστατικό, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, αρχιμανδίτης Δαμασκηνός Λιονάκης απηύθυνε έκκληση σε όσους έχουν ανάγκη βοήθειας, «να προσέρχονται στα γραφεία, να ζητούν βοήθεια και όχι να προβαίνουν σε τέτοιες καταδικαστέες πράξεις».

Όπως επισήμανε, η Ιερά Μητρόπολη καθημερινά στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τόσο με το κεντρικό συσσίτιο όσο και με το κεντρικό φιλόπτωχο ταμείο. 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η δράση των «ποντικών» περιορίστηκε σε υλικές ζημιές, καθώς στα γραφεία δεν υπήρχαν χρήματα. 

Το περιστατικό περιγράφεται στην ιστοσελίδα τής Μητρόπολης, η οποία αναφέρει: 

«Τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας-Αποκορώνου στοχοποίησαν αδίστακτοι διαρρήκτες αυτή τη φορά, μετά από τους Ιερούς Ναούς της πόλης μας. Κατευθείαν ενημερώθηκε σήμερα το πρωί η αστυνομία και η σήμανση από τον γραμματέα της Μητροπόλεως μας, που ανοίγοντας το πρωί τα γραφεία, αντίκρισε μία απερίγραπτη εικόνα. Πόρτες σπασμένες, έγγραφα σε όλους τους χώρους πεταμένα, παραβιασμένα συρτάρια».