Ιερός Ναός εις τιμήν του Αγ.Μιχαήλ του Χωνιάτου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2013

Ι.Μ..Φθιώτιδος  Ο πρώτος Ιερός Ναός στην Ελλάδα εις τιμήν του Αγίου Μιχαήλ του Χωνιάτου, Μητροπολίτου Αθηνών, θεμελιώθηκε την Πέμπτη 13 Μαρτίου, στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο.

Ο άγιος Μιχαήλ, επιφανής και ενάρετος Ιεράρχης του 13ουαιώνος έχει σχέση με την περιοχή της Λοκρίδος, διότι μετά την παραίτησή του από τον θρόνο των Αθηνών, πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου Θερμοπυλών.

Τον Ιερό Ναό του Αγίου Μιχαήλ θα ανεγείρει με δικές του δαπάνες ο Δήμος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου και θα είναι ο Ναός του νέου Κοιμητηρίου της πόλεως του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του συνεχάρη τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Τετριμίδα, ο οποίος σημειωτέον είναι υιός ιερέως και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την προσφορά τους στην Εκκλησία και ετόνισε ότι ο Ναός του Αγίου Μιχαήλ, ως ο μοναδικός στην Εκκλησία περιποιεί στο Δήμο μεγάλη τιμή και ευλογία.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την σημερινή του παρουσία και υποσχέθηκε την έγκαιρη αποπεράτωση του Ιερού Ναού έτσι ώστε συντόμως να τελεστούν υπό του Ποιμενάρχου μας και τα Εγκαίνια.

Στον αγιασμό της θεμελιώσεως παρέστησαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Ευάγγελος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ευάγγελος Τετριμίδας, οι Αντιδήμαρχοι Αγίου Κωνσταντίνου και Καμμένων Βούρλων με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιερείς της Περιφέρειας και χριστιανούς της περιοχής.

Μετά τη θεμελίωση ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδελφών μας, των οποίων οι τάφοι βρίσκονται εκεί. Κατόπιν προσφέρθηκε καφές στο Πνευματικό Κέντρο, όπου ο Σεβασμιώτατος  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Δήμαρχο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας.

Στο τέλος επισκέφθηκε το Κέντρο Αγάπης της Ενορίας και συνεχάρη τις κυρίες για την εθελοντική τους προσφορά στο έργο της αγάπης προς τους πτωχούς και εμπεριστάτους αδελφούς μας.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ